5 módszer arra, miként csökkentsd a munkahelyi figyelemelterelő körülményeket – anélkül, hogy gyerekként kezelnéd az alkalmazottaidat

5 módszer, hogyan csökkentsd a munkahelyi figyelemelterelő körülményeket
– anélkül, hogy gyerekként kezelnéd az alkalmazottaidat

A CareerBuilder cég idén márciusban 2175 választ egy kérdőívében. Arra voltak kíváncsiak, hogy melyek a termelékenység legnagyobb gyilkosai. A felmérés nem hozott meglepetést: a mobiltelefonok, az internet és a pletyka lettek a leggyakrabban megnevezve.

A munkáltatók nem tudják felügyelni ezeket a tevékenységeket, hacsak nem folyamodnak olyan eszközökhöz, mint a telefonhasználat betiltása, az internethasználat ellenőrzése vagy az irodai kommunikációtól való elkedvetlenítés. Ehelyett új módszereket kellene kitalálni az alkalmazottak figyelmének lekötésére és koncentrációjuk fenntartására, miközben megadják nekik a kellő szabadságérzetet.
Az alábbiakban olvasható néhány példa arra, hogyan fejlesztő az alkalmazottak koncentrációja szabadságuk korlátozása nélkül.

1. Egyensúly megteremtése a munkavállalói összetartozás és a magánélet között!

A munkakörnyezetükkel leginkább elégedett dolgozók egyben a legelkötelezettebbek is. 98 százalékuk állította, hogy a munkakörnyezete lehetővé teszi számra, hogy könnyen koncentrálhasson, sőt, 95 százalékuk azt is nyilatkozta, hogy könnyen tud csapatban dolgozni anélkül, hogy megzavarnák.

Az egykor népszerű nyílt irodai trend leáldozóban van, mivel a vezetők a koncentráció hiányát látják az olyan alkalmazottaknál, akiknek osztozniuk kell egy helyiségen, és kénytelenek folyamatosan együtt dolgozni. De a hagyományos irodai modell úgyszintén nem a megfelelő válasz.

Olyan munkaterületet kell létrehozni, ami egyensúlyban tartja az együttműködésre szánt helyeket a privát irodákkal. Így az alkalmazottak saját maguk vonulhatnak félre, lecsökkentve a figyelemelterelő körülményeket, ha úgy érzik, nagyobb hatékonyságra van szükségük.

2. Hagyjuk az alkalmazottat eldönteni, hol dolgozzon!

A Steelcase tanulmányából kiderül, hogy a legboldogabb, legelkötelezettebb dolgozók 88 százaléka bárhonnan dolgozhat az irodán belül, ahonnan csak szeretne, a feladatától függően. Mivel nem minden feladat igényli, hogy az alkalmazottak egy meghatározott helyen legyenek – főleg ha az adott munka elvégezhető digitálisan, laptoppal – ezért adjuk meg a szabadságot az alkalmazottaknak, hogy ők dönthessék el, hol szeretnének dolgozni az irodán belül.

Hozzunk létre különböző szegmenseket az irodában, például olyan elemek beiktatásával, mint amit kávézókban láthatsz: közösségi asztal, fotelek vagy kényelmes székek. Alternatívaként megengedhető az alkalmazottaknak, hogy a héten egy napot otthonról dolgozhassanak.

3. Fektess be „viselhető” technológiába!

Nem meglepő módon, az alkalmazottak 58 százaléka állította, hogy használnának “viselhető technológiát” (pl.: okosóra), ha az segítene jobban végezni a munkájukat. 67 százalékuk bevallotta, hogy az ilyen technológia jelenléte az irodában kíváncsivá tenné őket.

A viselhető technológia megjelenése óta nagy visszhangot kapott. A termelékenységre való hatásától függetlenül, az elkötelezettségre való hatásuk miatt kiemelkedően fontos tartozékai az irodának.

Érdemes ezért megfontolni, hogy megengedjük a csapatunknak az ilyen technológia használatát, mint az okos óra, vagy a RFID (Radio Frequency IDentification) kártya, hogy megmutassuk nekik, a menedzsment érdekelt az idejük minél hatékonyabb felhasználásában.

4. Használj alkalmazásokat!

Szűkebb költségvetési keret esetén a viselhető technológia ritkán jöhet szóba. Ebben az esetben fektess be alkalmazásokba! Igazság szerint az alkalmazások olyan fontosak az alkalmazottak számára, hogy sokan még a saját pénzüket is befektetnék használatukba. A felmérés szerint az alkalmazottak 57 százaléka vásárolna olyan alkalmazásokat, amelyeknek a munkában hasznát venné.

Olyan alkalmazásokat válassz, amelyek használata könnyű, és valóban hasznos és folyamatos információellátást biztosítanak az alkalmazottaknak. Használj legalább egy olyan alkalmazást, ami az együttműködést segíti. A megkérdezettek 40 százaléka állította, hogy a másokkal való együttműködés az egyik legfontosabb előnye a munkahelyi applikációknak.

5. Csökkentsd a stresszt a munkában!

A munkahelyi stressz csökkentését célzó programok nem új koncepciók, de a kutatások azt mutatják, hogy kiemelkedően segítik az alkalmazottakat.

A Sodexo „Éberség a munkában” című jelentése közel 48.000 alkalmazottat vizsgált meg az ilyen tevékenységek kapcsán, és közel 37 százalékban csökkent a stressz, 22 százaléka a vizsgáltaknak jobban aludt, 47 százalékuknál jelentős termelékenyég-növekedés volt tapasztalható. A számok magukért beszélnek. Az ilyesfajta stresszcsökkentő programoknak mihamarabb a munkáltatók prioritásává kell válniuk.

Fektess be egy céges kondibérletbe és iktasd be annak használatát az alkalmazottak beosztásába. Vagy hozz létre egy fitnesz szobát, és vegyél fel egy jóga oktatót, aki hetente meglátogatja az irodát. Ha ezek a megoldások nem kivitelezhetőek, egyszerűen csak iktass be egy kis pihenőidőt a beosztottaknak, és bátorítsd őket, hogy használják ki.

Heather R. Huhman
A Come Recommended alapítója és igazgatója

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: 5 Ways to Reduce Workplace Distraction Without Treating Employees Like Children)