6 elképesztő statisztika a szájreklám hatékonyságáról

6 elképesztő statisztika, ami igazolja a szájreklám hatékonyságát

Valiant Lowitz

Amikor az a kérdés, hogyan lehet újabb és újabb ügyfelekkel felvenni a kapcsolatot, semmi sem bizonyul hatékonyabbnak ismerőseink, partnereink ajánlásánál, és ezt tények is igazolják.

A Nielsen felmérése alapján az emberek 92 százaléka jobban bízik a barátok és családtagok ajánlásaiban, mint a marketing bármilyen más formájának. A kutatás alapján, a megkérdezettek alig fele tartja a hagyományos reklámokat hitelesnek, ami mintegy 20 százalékos zuhanás 2009-hez képest!

Több bizonyítékot akarsz? Íme további öt statisztika, ami az üzleti ajánlások hatékonyságát igazolja:

  • Egy márka Facebook rajongóinak 85%-a ajánlja a márkát az ismerőseinek. (Syncapse)
  • A vásárlók 43%-a nagyobb valószínűséggel vesz meg egy terméket, ha  találkozott azzal a közösségi médiában. (Nielsen)
  • A fogyasztók 77 százaléka nagyobb valószínűséggel vesz meg egy terméket, ha a családtagjaiktól, vagy barátaiktól hallott róla. (Nielsen)
  • Az amerikai fogyasztók 81%-ának döntéseit erősen befolyásolják az ismerőseik közösségi média bejegyzései, míg 78%-ukat az általuk közösségi médiában követett márkák posztjai befolyásolnak (Market Force)
  • Az amerikai fogyasztók 49 százaléka szerint a család és a barátok jelentik a márkaismertség fő forrását, ami 2009-ben még csak 43 százalék volt. (Market Force)

Mit jelent mindez? Nem mást, mint hogy gyorsan változik az a mód, ahogy a márkáknak a fogyasztókkal kommunikálniuk érdemes, mind hangvételében, mind stratégiában. Ahogy a fizetett hirdetésekkel szembeni bizalom zuhan, úgy a közösségi média és még inkább a szájreklám ereje jelenti egy lojális vásárlói közösség alapjait, márka nagykövetekkel, akik nagyobb elköteleződést és forgalmat hoznak egy-egy márkának.

És mégis, hiába a bizonyítékok, amelyek egyértelműen igazolják a szájreklám hatásosságát, a cégek 72 százaléka továbbra sem értékeli az ajánlások és a referenciák erejét.

Ma már nem kérdés, hogy ismerőseink ajánlása a leghatékonyabb módja annak, hogy ügyfeleket szerezzünk és megtartsunk egy online vállalkozás esetében. Az igazi kérdés azonban az, hogy miért is nem kezdtél el már ezzel foglalkozni?

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://blog.getambassador.com/6-amazing-stats-that-prove-word-of-mouth-marketing-is-here-to-stay/)

Posted in Egyéb