6 módszer, amit egy jó vezetőnek érdemes elsajátítania

6 módszer, amit egy jó vezetőnek el kell sajátítania

Peter Economy

Ahhoz, hogy versenyben maradj, folyamatosan szem előtt kell tartanod a vállalkozásod céljait, el kell kötelezned az alkalmazottaid a célok mellett és fel kell tudnod ismerni az ígéretes új vezetőket.

Semmi sem tart örökké. Különösen igaz ez az üzleti körökben. Ami tegnap még működött, holnap már nem biztos, hogy fog. Ez azt jelenti, hogy a vezetőknek folyamatosan képben kell lenniük, hogy miként optimalizálják a vállalkozásukat egy gyorsan változó piaci környezetben. Aki nem alkalmazkodik, hamarosan a versenytársai mögött találja magát.

Ahhoz, hogy a cég követendő példa legyen és ne másokat kelljen követnie, jó vezetőkre van szüksége. De mit tudnak a jó vezetők? Az alábbi hat pontot mindenképpen:

  1. Folyamatosan priorizálnak és felülvizsgálják a célokat

Minden teljesítmény mögött tiszta célok és pontos elvárások vannak. A jó vezetők rendszeres időközönként priorizálják és felülvizsgálják a cég és az alkalmazottak céljait – ideális esetben azokkal, akiknek ezeket végre kell hajtaniuk. Megbizonyosodnak arról, hogy arra fókuszálnak, ami a cég és a vevők szempontjából a legfontosabb. Az emberi butaság egyik jele, ha újra meg újra ugyanazzal a cselekvéssel más eredményt várunk el. Főleg akkor, ha a környezetünk is drasztikusan megváltozott. Ennek a változtatásnak az első lépése a célok átvizsgálása és megújítása – majd az új folyamatok rendszeres felügyelete.

  1. Tájékoztatnak, és jól kommunikálnak

Az emberek tudni akarják, hogy mi folyik a munkahelyükön – a jó és a rossz híreket egyaránt. Alapvető hiba, ha a vezetők zárkózottá és titokzatossá válnak. Érthető, hogy nem akarnak úgy mutatkozni, mintha nem lenne minden a teljes irányításuk alatt. Azonban ez hibás hozzáállás. A jó vezetők sokat kommunikálnak. Mind stratégiai („Ezek a szervezet nehézségei, ezt és ezt fogjuk csinálni.”), mind pedig személyes („Ezt és ezt a szerepet szánjuk neked az új termék bevezetésében.”) jellegű információkkal ellátják a munkatársakat.

  1. Értékelik az elköteleződést és a kezdeményezést

A dolgozók elköteleződéséhez a cégnek azt kell mutatnia, hogy különlegesen bánnak velük és szeretnék maximálisan kihasználni a teljesítményüket. Mindegy hogy egyéni vagy csoportos szinten (vagy mindkettőn),  a jó vezetők megtalálják az új utakat a szervezetük számára, hogy a dolgokat jobban, gyorsabban, olcsóbban és okosabban csinálják. Ehhez komolyan kell venniük az alkalmazottaikat, adniuk kell az ötleteikre és sikeresen át kell tudniuk ültetni azokat a gyakorlatba.

  1. Gondoskodnak a függetlenségről és a rugalmasságról

Minden alkalmazottnak szüksége van arra, hogy beleszólása legyen abba, hogyan végzi a dolgát. Így azt érzi, hogy van értelme annak, amit csinál. Segít abban, hogy elkötelezettebben és hatékonyabban dolgozzanak. A jó vezetők gyakran behívják az alkalmazottaikat, hogy motiválják őket, javaslatokat tegyenek és fejlesztéseket vigyenek véghez. Ilyenkor bátorítaniuk kell őket, hogy elmondják az ötleteiket és kiálljanak értük.

  1. Támogatják a gyakorlati tanulást és a kezdeményezést

Az új vezetők a szervezet minden szintjét fejleszteni szeretnék. A jó vezető felismeri az ígéretes új vezetőket, majd felkínálja neki a lehetőségeket, hogy tanuljon és elsajátítsa a vezetői képességeket. Mindezt úgy, hogy gyakorlat-orientáltan segíti az alkalmazottakat, hogy kifejlesszék azokat a tulajdonságokat, amik ahhoz kellenek, hogy a jövő vezetőjévé váljanak.

  1. Észreveszik a részleteket és dicsérnek

A pozitív hozzáállás pozitív következményeket szül. Van, hogy egy cég nem engedheti meg magának a drága rendezvényeket és díjakat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell elismernie az alkalmazottakat. Mindezt időszakosan, tisztelettel és speciális módon, amikor jó munkát végeztek. Szerencsére azok a dolgok, amikre az alkalmazottak vágynak, sokkal inkább megfoghatatlanok és személyes természetűek, mint pénzzel kapcsolatosak. A jó vezető tudja, hogy egy egyszerű, kimondott „köszönöm” vagy egy írott cetli az elismerésről sokkal hosszabb távú megelégedettséged jelent.

Forrás: http://www.inc.com/peter-economy/6-things-really-great-leaders-always-do.html

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

Posted in Egyéb