8 networking tipp, hogy biztosítsd hogy elérhető vagy

8 networking tipp, hogy biztosítsd hogy megközelíthető vagy

Dr. Ivan Misner

Scott Ginsberg, a The Power of Approachability írója rengeteg időt töltött a megközelíthetőség igaz jelentésének kutatásával és hogy ez hogyan hat a kapcsolatainkra. Lehet hallottál már Scott-ról. Ismerheted „ the Nametag Guy” néven is. (mindenhol névtáblát visel ahová megy). Ő a szerzője hét könyvnek és hivatásos előadó, aki segít embereknek maximalizálni a megközelíthetőségüket, hogy felejthetetlenné és nagy nevekké váljanak.

Scott azt hangsúlyozza, hogy a megközelíthetőség kétirányú út. „ Mindketten ráléptek valaki más tornácára és meghívtok valakit, hogy lépjen rá a tiétekre.” (Scott emphasizes that approachability is a two way street.  “It’s both you stepping onto someone else’s front porch, and you inviting someone to step onto your front porch.”   )  Itt van 8 tipp Scott-tól, hogy hogyan maximalizáld a megközelíthetőséged.

  1. Legyél kész az elkötelezettségre

Amikor oda érsz egy találkozóra, eseményre, partyra vagy akárhova rengeteg beszélgetésre lesz lehetőséged, készítsd fel magad. Legyél kész az elkötelezettségre, beszéd témákkal, kérdésekkel és történetekkel, a fejedben arra várva, hogy találkozol valakivel. Ez segít elkerülni azokat a kínos beszélgetéseket, hogy „Milyen az időjárás?”

  1. Fókuszálj a CPI-ra

A CPI jelentése Gyakori Pontok az érdeklődésben (Common Point of Interest). Ez egy elengedhetetlen eleme minden beszélgetésnek és interakciónak. Kötelességed, ahogy találkozol valakivel vagy olyannal beszélsz akit már ismersz, felfedezni a CPI-t amint lehetséges. Ez segít kapcsolatot kialakítani közted és a többiek között. Növeli a megközelíthetőséged és komfortosabban érzik magukat amikor veled beszélnek.

  1. Adj sajátos válaszokat

Rengeteg „eredménytelen kérdést” hallottál már az interakcióid során, mint „Hogy vagy?” „Mi újszág?” Amikor ezek a kérdések jönnek elő Scottnál ő nem esik bele a vég nélküli beszélgetés csapdájába. „Jól.” Helyett, inkább „Ízesített válaszok”: „Csodálatos!” vagy „Minden csodás”. A beszélgető partnered azonnal meg fogja változtatni viselkedését, mosolyog, és a legtöbbször tovább érdeklődik és megpróbálja kideríteni mi késztett erre a válaszra. Miért? Mert senki se erre számított. Nem csak ez, de egy túlzó válasz adása, egy tökéletes módja megoszd magad vagy „elérhető személyiséget hozz létre” mások számára.

(3)  Give Flavored Answers–You’ve heard plenty of “fruitless questions” in your interactions with other people–questions like “How’s it going?” “What’s up?” or “How are you?”  When such questions come up, Scott warns, don’t fall into the conversation-ending trap of responding, “Fine.”  Instead, offer a “flavored answer”: “Amazing!” “Any better and I’d be twins!” or “Everything is beautiful.”  Your conversation partner will instantly change her demeanor, smile, and, most of the time, inquire further to find out what made you answer that way.  Why?  Because nobody expects it.  Not only that, but offering a true response to magnify the way you feel is a perfect way to share yourself, or “make yourself personally available” to others.)

  1. Ne tedd keresztbe a kezed networking eseményen

Akkor se, ha fázol, unatkozol vagy csak fáradt vagy és nem akarsz ott lenni – ne tedd keresztbe a kezed. Ez védekezőnek, idegesnek, bíráskodónak, zárt elméjűnek vagy szkeptikusnak mutat. Így nonverbális módon egyszerűen azt mutatod tudat alatt, hogy „Maradj távol.” Az emberek ha keresztbe tett kezeket látnak, csak simán tovább sétálnak. Nem akarnak megzavarni. Nem vagy megközelíthető. Gondolj bele oda akarnál menni valakihez aki ilyen? Valószínűleg nem. Amikor érzed a késztetést hogy keresztbe tedd a kezed a mellkasod előtt, mint egy pajzsot állj meg. Legyél tudatában ennek hatásával, majd relaxálj és csinálj valami mást a kezeiddel.

  1. Adj opciókat a kommunikációra

A barátod, kollégád, vásárlód és munkatársaid különböző módokon kommunikálnak veled. Néhányan  szemtől-szembe, néhányan e-malben, mások felhívnak, még mások pedig egy kicsit mindegyiket. Fogadd el mindegyiket. Adj meg az embereknek annyi féle elérhetőséget amennyit csak tudsz. Tedd egyszerűvé és kellemessé. A névjegykártyádon szerepeljen, e-mail cím, webodal és marketing anyagok, tedd lehetővé az embereknek hogy kapcsolatba lépjenek veled olyan módon amit választanak. Lehet, hogy te az e-mailt preferálod, de jobban számít, a többi ember kényelme és képessége, hogy effektíven kommunikáljon veled. Nincs annál idegesítőbb  egy „telefonos ember” számára, ha felfedezi, hogy nem érhet el téged, amég nem ír egy e-mailt.

  1. Mindig legyen névjegykártyád

Egyszer vagy akár többször, biztosan fogsz mesélni vagy hallani, de akár mind kettő, egy olyan történetet sikeres, szerencsés üzletről ami azzal végződik, hogy „Hála istennek hogy magammal vittem az egyik névjegykártyám aznap!”  Ha felidézel valami ilyesmit az jó! Ezzel már gyakorlod a megközelíthetőséget, azzal hogy könnyen elérhető vagy. Ha nem akkor elhalasztottál egy értékes kapcsolatot a kínált lehetőséggel vagy munkával. Mindig emlékezz: Mindig van idő és hely az üzleti kapcsolatépítésre bármikor és bárhol! Sosem tudhatod, hogy kivel fogsz találkozni.

  1. Győzd le a félelmed

Hallottad már valaha magad, hogy azt mondod: „ Ők nem köszöntek vissza. Ők nem érdeklődnek irántam. Bolondot fogok csinálni magamból.” ? A félelem az elsőszámú ok amiért az emberek nem kezdeményeznek beszélgetést – félelem az elutasításról, félelem az alkalmatlanságtól, félelem, hogy bolondnak néznek. De gyakorlással ezek a félelmek elhalványulnak. Minél többször kezdeményezel beszélgetést egyre jobb leszel benne. Szóval legyél az első aki bemutatkozik, vagy csak mondj egy egyszerű sziát. Amikor aktív szerepet töltesz be a passzív helyett fejleszteni fogod a képességeid és alacsonyabb lesz az esélye az elutasításnak.

  1. Hord a névtáblád

Hallottam már minden lehetséges kifogását a névtáblahordásnak és mind megcáfoltató. „Névtáblák hülyén néznek ki”. Igen, de emlékezz mindenki más viseli őket. „A névtábla tönkre teszi a ruhám” Nem ha a galléron szélén viseled, vagy használj ruha biztos műanyag csipeszt. „De már mindenkit ismerek” Nem, lehet azt hiszed hogy igen, de új emberek jönnek és mennek az üzletekben és a szervezetekben folyamatosan. „De mindenki ismer engem” Nem, még a legjobb üzleti kapcsolatépítő is mindig találkozhat új emberekkel. A névtáblád a legjobb barátod néhány okból. Először az emberek neve egy egyszerű személyes információ amit gyakran elfelejtenek – és az emberek nem szeretnek oda menni hozzád, ha nem tudják (vagy elfelejtették) a neved.  Másodszor ez ingyen reklám magadnak és a vállalkozásodnak. Harmadszor a névtáblák felbátorítják az embereket hogy barátságosabbak és megközelíthetőbbek legyenek.

 

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://ivanmisner.com/8-networking-tips-to-ensure-you-are-approachable/ )

Posted in Egyéb