A networking kontakt sport

A networking kontakt sport

Szeretnéd, ha a BNI-ra fordított befektetésed megtérülne? Ez esetben a tudatos elkötelezettség az, amire szükséged van. Ez a kritikus pont a networking folyamatában, ami ígéretet és cselekvést is jelent: ahhoz, hogy a tagtársaiddal közösen sikereket érj el, ígéretet kell tenned, hogy segíteni fogod a többieket, majd cselekedned kell, hogy beváltsd az ígéreted. Az egyetlen hatékony módja ennek, ha tartalmasabb, mélyebb kapcsolatokat építesz ki, mint egy átlagos üzleti kapcsolat esetén.

Több módja is létezik annak, hogyan kerülj szorosabb és elkötelezettebb viszonyba tagtársaiddal:

  1. Rendszeresen szánsz időt arra, hogy személyesen találkozz a tagtársakkal a csoportodból? Tölts időt velük a heti találkozókon kívül is, így joban megismered őket.
  2. Fordítasz arra energiát, hogy elmagyarázd nekik, mik a kulcsfontosságú elemei a tevékenységi körödnek? Így a termékeid és szolgáltatásaid elsőként fognak beugrani nekik, amikor olyan valakivel találkoznak, akinek szüksége lehet rád és cégedre.
  3. Áldozol időt arra, hogy te is megismerd a tagtársaid meghatározó tevékenységeit és jellemzőit, hogy ajánlani tudd őket másoknak?
  4. Ellátogattál a BNI-tagtárs cégek irodájába, hogy személyesen ismerd meg a szolgáltatásaikat?
  5. Ki is próbáltad a termékeiket és szolgáltatásaikat (ha ez szóba jöhet), hogy első kézből tapasztald meg azok minőségét?

A networking valójában egy kontakt sport. Teljes elkötelezettséget kíván meg a stabil eredményekért. Egy kutatásban kimutatták, hogy egy üzleti kapcsolatban a kölcsönös elkötelezettség magasabb produktivitást eredményez. A Psychology Today szerint azok, akik aktív résztvevői egy üzleti környezetnek, 43 százalékkal hatékonyabbak, mint akikben nincs meg ez az elhivatottság. Szerintük az elkötelezettség magában foglalja a “rendszeres kapcsolatfelvételt, a minőségi munkakapcsolatokat, az erkölcsök és értékek észlelését és megbecsülését”. A hatékony networking lényege a tartalmas kapcsolatok építése, amelyek az előző jellemzők legtöbbjét – ha nem az összeset – magukba foglalják.

Amikor valaki arról mesél, hogy a networking nem működött nála, mindig ráébredek, hogy ennek az oka az, hogy az illető sosem próbált mélyebben belemerülni a kapcsolatépítésbe. A networking tevékenységük általában csupán felszínesnek volt mondható. Vagy ami még rosszabb, megkíséreltek személyesen eladni. A networking nem egy szemtől szembeni, hideghíváshoz hasonló lehetőség! Akkor csinálod jól, ha hosszú távú, jelentőségteljes kapcsolatokat építesz. Valójában a networking inkább gazdálkodás, mint vadászat. Hosszú távú professzionális kapcsolatok termelésének lassú folyamata. Idővel ez a hosszú folyamat lehetőséget ad arra, hogy learass egy tekintélyes mennyiségű üzletet, de csakis a kapcsolatépítés folyamatához való teljes elkötelezettséggel működik.

Szánj időt arra, hogy átgondolod, milyen új módokon tudod támogatni a networking partnereidet. Ez majd segít, hogy megmutasd az elkötelezettséged a különböző networking csoportokban, amelyekhez tartozol. Rá fogsz jönni, hogy ez hasznosan eltöltött idő.

Te mit teszel, hogy valóban elkötelezetté válj a BNI-on belüli networking törekvéseidben?

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Networking is a Contact Sport)