A sikeres kapcsolatépítés 4 alapeleme

A sikeres kapcsolatépítés 4 alapeleme

Mielőtt a következő kapcsolatépítési rendezvényre elmész, győződj meg arról, hogy a következő 4 terület rendben van.

1. Névjegykártya

Napjaink digitális világában is fontos a névjegykártya. Szükséged van valamire, amit átadhatsz, ami profi és megfelelő benyomást alakít ki rólad. Legyen nálad elég névjegykártya, ne járj úgy, hogy elfogy és valakinek már nem tudsz adni.

2. Megfelelő e-mail cím

Az e-mail címünk árulkodó. A túlságosan személyes, barátoknak szóló e-mail címek ezért nem megfelelőek. Üzleti környezethez üzleties e-mail címek illenek. Még ha a cégednek nincs is saját domain neve, akkor is hozz létre egy olyan e-mail fiókot, amelyet kizárólag üzleti célra használsz és ennek a címe tükrözzön komolyságot.

3. Közösségi média jelenlét

Egy találkozó után a legtöbben meg fognak próbálni a közösségi médiában utánad nézni. Legyen profi LinkedIn fiókod, ugyanakkor gondold át egyéb közösségi média megjelenésed és annak hozzáférhetőségét is. A céges és személyes imázsoddal nem biztos hogy összeférnek a nyaralás vicces fotói.

4. A megfelelő hozzáállás

Végül, de nem utolsó sorban figyelj oda, hogy milyen a hozzáállásod. Segítséget, kapcsolatot keresel valahova? Fókuszálj inkább arra, hogy te hogyan tudsz másnak segíteni. Kevesen szeretik azokat, akik azonnal szívességeket kérnek – különösen ismeretlenül. A legtöbb értéket egy networking rendezvényből akkor tudod kivenni, ha a hosszútávú célokra koncentrálsz és nem a minél több névjegykártya begyűjtésére. A kapcsolatokat nem lehet egy röpke óra alatt felépíteni, időt igényelnek. A sikeres kapcsolatépítés kulcsa, hogy az élet minden területén magadévá tedd ennek filozófiáját.

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

Posted in Egyéb