A találkozó legfontosabb része

A találkozó legfontosabb része

Suraj Zutshi

Amikor a BNI találkozón eljön az üzleti ajánlások átadásának, a lezárt üzletek bevételeiről szóló köszönőkártyák és a személyes találkozókról való beszámolások ideje, akkor kevesen kezelik ezt a találkozó legfontosabb részének. Pedig ez az. Ez a 15 perc a BNI üzleti ajánló rendszerének a lényege.

Úgyhogy íme néhány hasznos praktika, amit alkalmazhatsz. Először is, töröljük ki a „Nekem most nincs” kezdetű mondatokat a szótárunkból. Erre a 15 percre fókuszáljunk a tagtársainkra és kövessünk el mindent, hogy őket felépíthessük és minél jobb színben tüntethessük fel őket. Az alábbiakat mondhatjuk:

  • „Van egy ajánlásom Péternek” (és osszunk meg minél több részletet).
  • „Volt egy személyes találkozóm  Péterrel és azt tudtam meg, hogy….” (Majd mondjunk el legalább 2-3 olyan érdekességet, amit a többiek esetleg nem tudnak az illetőről – például a céljait vagy, hogy milyen az igazán jó ajánlás a számára.)
  • „Volt egy vendégem…” (és ismét szolgálj minél több részlettel…)
  • „Köszönöm az előadónak, hogy rámutatott arra….” (Emelj ki 1-2 kulcspontot.)

Minden a részletekről szól, ami viszont a felkészültség eredménye, ami a profi kapcsolatépítőket jellemzi.

Kérlek használd a tagtársaid nevét. Semmire sincs jobban kihegyezve a fülünk, mint a saját nevünkre. Ha a Sikeres Tag Tanfolyamon tanult formulát követed, akkor  a személyes találkozókon nagyon könnyű lesz a megfelelő kérdéseket feltenned. Így a reggeli keretében lesz miről beszámolnod és azt mondanod: „volt egy személyes találkozóm Péterrel, és ott azt tanultam meg,  hogy…” majd ossz meg legalább néhány releváns információt, úgy mint ki az álomügyfél a tagtársad számára, hogy milyen ajánlásokra nincs szüksége, hogy milyen közösségi tevékenységet folytat, vagy hogy milyen képességei hobbijai vannak (például játszik egy hangszeren, horgászik) és így tovább.

Amikor az üzleti ajánló rész jön legyen ez a mantrád: Légy jelen, figyelj és számolj be. Mutasd be minél jobb színben a tagtársaidat.

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: The Most Important Part of the Meeting)

Posted in Egyéb