Boldog lány apáknapján

Boldog lány Apák napján

Czigler Adrienn

 

A jó vezetők jó döntéseket hoznak, ezt az apámtól tanultam. Egy kis borászatot vezetek, ami folyamatosan növekszik hála az apám és az én megfelelő döntéseimnek, a kritikus időkben is. Az egyik ezek közül a BNI-hoz való csatlakozás volt. Ennek az okos döntésnek eredményét élvezi a borászatunk.

Íme a mi történetünk:

Először több mint egy évtizede tapasztaltam meg a bortermelést és eladást, friss diplomásként. Mára egy borászat vezetője lettem. Ez nem történhetett volna meg az apám, Czigler János támogatása nélkül. Sok nehézséget éltünk túl együtt.

Az 1950-es években született egy kis faluban, Baranya megye déli részén. A családban ő volt a legidősebb és az egyetlen fiúgyermek a három közül. Csak három éves volt, amikor édesapja egy súlyos betegségben elhunyt. Hiszem, hogy az, hogy egy szülő mellett nőtt fel, örökérvényű hatással volt az életére.

1970-ben kőfaragóként telepedett le a helyi gazdák között. A tanfolyam elvégzése után 37 évesen a malom vezetője lett. Határozott célja volt, hogy fenntartsa ezt a vállalatot, és gondoskodjon a 200 alkalmazottról. A kommunizmus korszaka éppen ekkor ért véget, és az új politikai rendszer se tudta elvenni az ambícióit, vagy akadályozni a vállalat működését.  Most értettem meg, hogy milyen hősies csatát vívott meg.

Én akkor léptem be a történetbe, amikor megszereztem a diplomámat az egyetemen. A bor éppen akkor minősült jövedéki adós termékké,  így gyorsan kellett döntenünk. Az ötlet csak úgy jött. Mi lenne ha borászatot nyitnánk a vállalat legkisebb és legkeresettebb részén, amelyet én vezetek? Be szerettem volna lépni a mezőgazdaság férfiak által uralt világába, ami nem könnyű feladat. Az apám hite adott nekem hatalmas erőt, hogy megvívjam a napi harcokat, és végül a dolgozók is elfogadtak engem.

Megházasodtam és megszületett első gyermekem, apám első unokája, Márton. Ám az örömöt tragédia követte. Az apám megbetegedett 56 éves korában. Ettől a ponttól az életünk rémálommá vált. Egyik műtétet követte a másik, egészen 2011-ig. Egy életmentő műtét után meghoztuk a közös döntést: el kell adnunk a vállalatot. Ez 2012-ben következett be.

Most egy sokkal kisebb vállalatunk van amit Borkatedrálisnak hívnak. Én vagyok a vezetője és örömmel mondhatom, hogy az apám még velem van, tanácsokkal lát el, támogat és bátorít. Most én hozok minden döntést és hálás vagyok annak a döntésemnek, hogy csatlakoztam a BNI szervezetéhez. A BNI biztosítja számomra a rendszert és a kereteket az új üzleti kapcsolatokhoz, amelyeket máshogy nem érhetnék el.

A családom is növekszik, most már van egy lányom is, Adél aki az apám második unokája. Köszönöm a BNI-nak a közreműködést a sikerünkhöz és boldogságunkhoz. Egy boldog lány vagyok Apák napján.

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://successnet.czcommunity.com/my-bni-story/a-happy-daughter-on-fathers-day/25102/)

Posted in Egyéb