Egyszerűség. Koncentráció. Útmutatás.

Egyszerűség. Koncentráció. Útmutatás.

Tippek, hogyan mutasd be a cégedet, hogy arra mások is emlékezzenek!

Tony Wolfe – Igazgató, BNI Közép-Florida

Hiába tudjuk mire gondolunk, ha a szavaink mégsem a gondolatainkat fejezik ki. Így amit mondunk nem segít elérni a céljainkat. Mi nyilván úgy ismerjük a saját üzletünket, termékeinket és szolgáltatásainkat, mint a tenyerünket. Ez az életünk, ezért értünk hozzá. Ám a legtöbb esetben az üzleti ajánló partnereink nem ugyanazon a szakmai szinten vannak mint mi, hiszen ők nem erre a témára specializálódtak. Ezért néhány egyszerű útmutatás segíthet nekik abban, hogy miként ajánlhatnak minket.

Egyszerű lenne azt feltételeznünk, hogy az emberek a heti BNI találkozókon pontosan tudják, hogy mit csinálunk és milyen üzleti ajánlásokat akarunk. Ám sokkal valószínűbb, hogy nem tudják. Amikor a bemutatkozásunkban olyan szavakat használunk, mint „bárki” és „valaki”, az nem mond semmit. Éppen ezért, az üzenetünknek pontosnak, specifikusnak kell lennie. A mi feladatunk, hogy ellássuk tagtársainkat a szükséges információkkal, amelyek révén ajánlani fognak minket a megfelelő személyeknek. Viszont ha a „bárki” és „valaki” kifejezéseket használjuk annak reményében, hogy kifogjuk a nagy halat, akkor ez elég sokáig fog tartani…

Íme 5 egyszerű tipp, amelyek segítenek a következő üzleti találkozókon kifogni a nagy halat:

  1. Készülj fel! – Legyen előre megfogalmazott, pontos üzeneted amikor belépsz a terembe. Gondold végig a szavaidat. Fejezd ki magadat pontosan és ezáltal is mutasd meg az ajánló partnereidnek, hogy felkészült, szervezett és fókuszált vagy, ismered a saját céljait. A felkészültségének köszönhetően ráadásul a bemutatkozásod sem lesz túl hosszú, így nem vesztegeted más idejét.
  2. Csak egyszerűen! – Te érted a saját szakterületed zsargonját, de mások is? Ne arról beszélj, hogy miként csinálod, amit csinálsz. Inkább arra készítsd fel a partnereit, hogy miként ismerhetik fel azon jeleket, amelyek nagyszerű lehetőséget rejtenek számodra és miként reagáljanak ezen jelekre. Tanítsd meg nekik, hogy pontosan mit mondjanak abban a pillanatban, amikor egy nagyszerű ajánlásra van lehetőségük.
  3. Hagyd abba az eladást!– A heti bemutatkozás nem értékesítési prezentáció. Te élveznéd ha mindenki a teremben megpróbálna eladni valamit neked minden héten? Persze, hogy nem. Koncentrálj az útmutatásra és tanítsd őket, ne eladni akarj nekik. Ha szükségük van, akarják a termékedet vagy szolgáltatásodat, pontosan tudni fogják, hogy hol találják azt meg.
  4. Legyél nagyon specifikus!– Készítsd elő az üzenetet a fejedben, így igazán lényegre törő tudsz lenni. Ha ajánlásokat akarsz, kérj. Legyél specifikus és koncentrált. Ha azt várod, hogy mások kutassák fel az ideális partnereket számodra, csalódni fogsz. Könnyítsd meg az ajánlhatóságod azzal, hogy konkrét kéréseket fogalmazol meg és ehhez adsz kapaszkodókat.
  5. Ünnepelj! – Ha sikerült megszerezni a várt ajánlást, végeztél az utókövetéssel és összehoztad az üzletet, akkor ünnepelj! Ne felejtsed el ezt megköszönni a tagtársadnak (adj “Köszönőkártyát”), ezzel is elismerve őt az üzletért, amit neked hozott.

Ha koncentrált és specifikus az üzeneted a heti találkozókon, akkor a tagtársaid is azok lesznek. Mindössze egy egyszerű útmutatóval kell ellátnod őket, hogy kinek és miként ajánlhatnak téged. A pontosságod kifizetődő lesz.

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Simplify, focus, coach – Tony Wolfe)

Posted in Egyéb