Építs üzletet ezekkel a networking trükkökkel

Építs üzletet ezekkel a networking trükkökkel

Dr. Ivan Misner

 

Az egyik leggyakoribb networking kérdés amit tőlem kérdeznek, hogy: „Hogyan generáljak ajánlásokat másoknak?” Végül is ez pontosan ugyan az a kérdés amit magamtól kérdeztem a 80-sa évek elején, amikor éppen hogy csak elkezdtem az üzleti tanácsadást. Kitaláltam egy olyan technikát, ami hatalmas hatással volt a képességemre, hogy minőségi ajánlásokat tudjak átadni másoknak, ami persze ahhoz vezetet, hogy én is ajánlásokat kapjak.

Rájöttem, hogy azzá az emberré kell válnom akihez akkor jönnek az emberek, ha ajánlásokra van szükségük bármivel kapcsolatban – a „gatekeeper” of referralsz …. A „menj a fickóhoz”. Szóval készítettem egy levelet amit kiküldtem az ügyfeleimnek néhányszor az évben. Manapság ki tudsz küldeni egy gyors e-mailt az adatbázisod alapján, de szükséges kiküldened legalább egyszer egy évben nyomtatott formában, hogy kitűnjön a többiek közül akik e-maileznek az ügyfeleidnek. Itt egy példa levél:

Kedves …… !

Én komolyan hiszek az ajánlások folyamatában,  mint ahogy a szolgáltatásnak része amit nyújtok, hogy biztosan tudjam ajánlani klienseimet és munkatársaimat más  képzett üzletembernek a közösségben.

Csatoltam egy listát azokról a területekről melyekben rendkívül hiteles, erkölcsös és elsőrendű szakembereket ismerek. Ha olyan területről keresel szakembert ami szerepel a listámon, kérlek lépj velem kapcsolatba bármikor. Szívesen kapcsolatba hozlak ezekkel az emberekkel, tudom kik nyújtják ezeket a szolgáltatásokat.

Üdvözlettel,

Dr. Ivan Misner

Észrevetted amikor olvastad ezt a levelet, csak szakmákról írtam, nem neveket soroltam és telefonszámokat. Azt akarom, hogy az ügyfelem vegye fel a kapcsolatot velem, így össze tudom, hozni az ajánlást és kapcsolatfelvételt együtt – így tudom építeni az üzleti kapcsolataim, hogy a “menj a fickóhoz” legyek. Mi kezdődött el? ha mások elkezdtek kérdezni valakit a listámon, hogy „ Tudsz valakit aki csinál XYZ dolgot?” Ha nem tudtak senkit, hozzám küldték ezt az embert.

Ez egy fontos kezdtet a (gatekeeper) válásban, nagy dolog bárkinek aki növelni szeretné az üzletét a szájról szájra terjedés marketingjének segítségével. Ez egy stratégia, hogy az emberek ne csak ajánlásokért lépjenek veled kapcsolatba, hanem beszélgessenek veled az üzletedről és hogy hogyan tudsz nekik segíteni. Ez több üzletet eredményez a jelenlegi ügyfelekkel és új üzleti kilátásokkat. Hagyd hogy ez kinyissa az ajtót a kölcsönös megosztásra és adakozásra. Le leszel nyűgözve mennyivel több üzletet fogsz találni viszonzásul.

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://ivanmisner.com/build-business-networking-trick/)

Posted in Egyéb