Foglalkozik ezzel a networking csoportod?

Foglalkozik ezzel a networking csoportod?


Az elköteleződés egy nagyon kritikus lépése a networking folyamatnak. Magában foglal egy ígéretet és a egy cselekvést is. Azért, hogy sikert érhess el a csoportodban az üzleti kapcsolatépítés terén, neked és a veled kapcsolatban állóknak is muszáj megígérniük, hogy támogatjátok egymást és mindent elkövettek annak érdekében, teljesítsétek ezt az ígéretet.

Az elköteleződés sok mindent jelent. Szakítasz időt, hogy rendszeresen találkozz a networking csoportod tagjaival? Foglalkozol rendszeresen azzal, hogy a terméked vagy szolgáltatásod kulcspontjairól beszámolsz nekik? Sikerült elérned, hogy amikor egy rendezvényen találkoznak valakivel, akinek szüksége lehet a szolgáltatásodra, akkor az eszükbe juss? Foglalkozol azzal, hogy tisztában legyél a networking partnereid üzleteinek előnyeivel, hogy te is ajánlhasd őket?

Minél többen köteleződnek el a networking csoportodban ezen tevékenységek mellett, annál valószínűbb, hogy az egész csoport több ajánlást fog generálni. Enne az az oka, hogy közös a sikerről alkotott víziója a csoportnak és közös a megvalósításhoz vezető út is.

A rendszeres és következetes találkozók jelentenek egy másik lehetőséget, hogy aktívan elkötelezettek és felkészültek legyenek a csoporttagok egymás vállalkozásával kapcsolatban. Újra és újra azt látom, hogy azok a vállalkozók, akik rendszeresen találkoznak személyesen (egy az egyben) networking partnereikkel, általában több ajánlást adnak és kapnak mindketten.

Végül, fókuszálsz arra, hogy mit mondasz az üzletedről amikor találkozol valakivel? A legjobb módja hogy biztosítsd ajánló partnereid emlékezzenek arra, hogy mivel foglalkozol az, hogy fókuszálsz az üzleted kommunikálására, úgy, hogy azt kis specifikus részekre bontod. Minden rendszeres négyszemközti találkozón beszélj a vállalkozásod, termékeid egy kulcseleméről, vagy előnyéről, amivel rendelkezel.

A Psychology Today kutatása azt mutatja, hogy azok akik “aktívan elköteleződtek” az üzleti életben 43 százalékkal hatékonyabban azoknál, akik nem. Mi több, kijelentik, hogy ez az elköteleződés kiterjed a “rendszeres párbeszédre, a munkakapcsolat minőségére, az erkölcsi értékekre és a szervezeti értékekre, vagy az elismerésre” is. Magyarul kutatási tények is igazolják a kölcsönös elköteleződés hasznosságát mind számodra, mind az ajánló partnereid számára. Mi több, ez kritikus pontja a sikerednek – és az övékének.

Ezen a héten, keress új lehetőségeket, amelyekkel támogatni tudod networking partnereid annak érdekében, hogy a csoporton belüli elköteleződés szintjét növeljétek.

 

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Is Your Networking Group Missing This One Critical Step?)

Posted in Egyéb