Hogyan látnak téged mások egy networking eseményen?

Hogyan látnak téged mások egy networking eseményen?

Történt már olyan, hogy egy networking eseményen egyedül ácsorogtál, és nem értetted, miért nem tudsz valakivel beszélgetésbe elegyedni? Kíváncsi vagy, mások miért nem keresik a társaságod, míg körülötted mindenki könnyen és nyitottan társalog? Megfelelően öltöztél fel, italt tartasz a kezedben, és szó szerint senkivel nem tudsz beszélgetni – miért nem sorakoznak az emberek, hogy veled csevegjenek?

Nem szeretném én kimondani, de valakinek muszáj – lehet, hogy te tehetsz róla. Nem a veleszületett képességeid, a személyiséged vagy a hírneved miatt. A testbeszéded és viselkedésed egy idegent partnerré tud tenni, de el is riaszthatja tőled. Ha szeretnéd, hogy a networking működjön számodra, valamit tudnod kell:

Megközelíthető vagy távolságtartó vagy?

3 jele annak, ha megközelíthetőnek tűnsz:

1. Pozitív hozzáállás

Mosolyogsz és nevetsz, vagyis olyannak tűnsz, akihez szívesen megy oda az ember. Habár nevetségesen egyszerűnek hangzik, meglepődnél, milyen sokan észre sem veszik, amikor épp a homlokukat ráncolják vagy unottnak tűnnek egy beszélgetés alatt. Menj, nézz bele a tükörbe és figyeld meg, hogyan változik az arcod, amikor a homlokod ráncolod, és amikor mosolyogsz. Meglátod, mekkora a különbség!

2. Nyílt testbeszéd

A „Networking Like a Pro” c. könyvemben arról írok, hogyan pozicionáld magad társalgás közben. Ahelyett, hogy kettesben beszélgetnél valakivel, szemben, közel állva egymáshoz, törekedj inkább arra, hogy a nyitott testtartásotok megengedje a beszélgetésetekbe való becsatlakozást.

3. Érdeklődés

Viselkedj úgy minden egyes személlyel a szobában, mintha ő lenne az adott esemény házigazdája. Járj körbe, tartsd fenn mindenki jókedvét. Ne dicsérj túl senkit és ne próbálj hízelegni, de bátorítsd a többieket a beszélgetésre, légy őszintén érdeklődő személyük és vállalkozásuk iránt.

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Why Successful Networking is All About You…Kind Of)