Hogyan zárd le profin a beszélgetést egy networking eseményen?

Hogyan zárd le profin a beszélgetést egy networking eseményen?

Minden beszélgetést be kell fejezni valahogy, egyeseket korábban a többinél. Egy networking eseményen a legfontosabb dolgod, hogy eléggé megismerj néhányakat ahhoz, hogy később egy tartós üzleti kapcsolatot alakíthass ki velük. Akkor is le kell zárni a társalgást, ha éppen a jövőd alapjait építed a számodra még idegennel. A kérdés tehát, hogyan fejezheted be a beszélgetést úgy, hogy ne rontsd el a hangulatot. Vagy ami még nehezebb, hogyan zárod le azt a beszélgetést, ami nem jó irányba terelődött?

Egyeztessetek le egy későbbi találkozót!

Úgy érzed, hogy az új ismeretség kölcsönösen előnyökkel jár a vállalataitok számára? Miért ne beszélnétek hát meg egy találkozót a közeljövőre vonatkozva? Adjátok meg egymásnak az elérhetőségeiteket, ezután pedig ígérd meg, hogy később keresni fogod. A lényeg, hogy ezt ne is felejtsd el megtenni az esemény után. Akár a határidőnaplód is előveheted, hogy egyeztessetek, mikor tudtok újra kapcsolatba lépni. Ha az új ismerősöd is azt érzi, hogy a veled való kapcsolat kölcsönösen előnyös, biztosan belemegy egy találkozó egyeztetésébe, vagy legalábbis ennek a későbbiekben való megbeszélésére.

Cseréljetek névjegykártyát!

Ha még mindig nem tudod eldönteni, hogy az újonnan megismert személy jó kontaktot jelent-e neked hosszútávon, akkor az is elég, ha névjegykártyát cseréltek. Az első találkozás után írhatsz egy email-t is neki. Amint elkezded jobban megismerni, rá fogsz jönni, hogy tudsz-e neki segíteni az ő vállalkozásában, esetleg ő hozzá tud-e tenni valamit a te üzleti sikeredhez.

Búcsúzz kellemesen!

Ha nehézkesen folyik a beszélgetés, zárd le azzal, hogy megköszönöd a személynek a rád szánt idejét és mondd el mennyire örülsz a beszélgetéseteknek. Továbbá, hogy reméled, később még találkoztok. Ilyen kedves búcsúzkodás furcsa lehet, de ez a legfájdalommentesebb megoldás egy ilyen helyzetben.

Mi a Te módszered egy beszélgetés ügyes lezárására?

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: How to Leave a Conversation at a Networking Event)