Hoki vagy csak boksz a jégpályán? – Avagy miért kellenek a BNI-ba szabályok

Hoki vagy csak boksz a jégpályán?

Avagy miért kellenek a BNI-ba szabályok

Néha azt hallom, hogy a BNI túlságosan beszabályozott. Igen, vannak előírásaink és irányelveink. Ám meg vagyok győződve róla, hogy szükségünk van ezekre a szabályokra ahhoz, hogy egy sikeres nemzetközi networking szervezetet irányítsunk. Egyébként is, minden szabályunkat a tanácsadói testület alkotta és fogadta el, amely BNI tagokból áll. Tehát maguk a tagok állították fel a jelenlegi szabályrendszert.

Őszintén szólva, a heti rendszerességgel találkozó több százezer vállalkozó az egész világon bizonyos szinten egy összeterelt nyájhoz hasonlít. A vállalkozók egyszerűen utálják a szabályokat, ezt már megtapasztaltam, pedig azok céllal lettek felállítva. Vegyük például a hokit: szabályok nélkül ez a sport csupán bokszolás lenne a jégpályán. A BNI szervezete szabályok nélkül pedig mindössze egy kávéklub asztalok körül. A szabályaink azért léteznek, hogy támogassák a folyamatokat és a szervezetet, így a csoportok elérhetik az eredményeket, amelyekért küzdenek.

Ha egy sikeres heti networking programot szeretnél irányítani, szükséged lesz egy strukturált rendszerre. A ‘Master of Success’ című könyvemhez sok kiemelkedően sikeres embert interjúvoltunk meg. Az egyik tényező, amelyről mindegyikük beszélt az volt, hogy a sikeres emberek a dolgok rendszerbe foglalásával tudták elérni kimagasló eredményeiket. A BNI egy rendszer, amelyet ha jól használsz, hihetetlen eredményeket hoz – és ez a szervezettségnek köszönhető.

Úgy gondolom, a szabályok betartásáról érdemes több szót ejtenünk. Hiszem, hogy egy rendszer és szabályainak követése fontos, de nem kell elvakultan alkalmazni őket. Most nem arra gondolok, hogy néha félrenézhetünk, amikor valaki szabályt szeg. Inkább úgy értem, hogy szigorúan kell fognunk egymást, de mindezt a jövőbeni sikerek érdekében tegyük.

Nagyon körültekintően kell kezelni a keretrendszer és szabályok betartását, alkalmazását. A Mussolini-mód helyett inkább Mandelaként kell viselkednünk az emberekkel. Ahelyett, hogy egy csoporttagnak azt mondanád: „rosszul csinálod, ezért el fogunk küldeni”, azt javasolom, a csoportvezetőség tegye egyértelművé, hogy a személynek változtatnia szükséges. Ezután kérdezd meg az adott tagtól, hogyan tudnál segíteni az adott cél elérésében. Kérd számon, de mindenképp támogató és segítőkész hozzáállással.

Miért fogadnánk el a középszerűséget, ha a kiválóság is ott áll lehetőségként? A BNI-ban pedig ott a lehetőség. A kiválóságot úgy érhetjük el a csapattal, hogy a tagok érdekében szigorúan vesszük a szabályok betartását.

Egyébként, ha úgy érzed, a csoportvezetők túl szigorúak vagy épp túl engedékenyek, önkéntesen is besegíthetsz nekik. Segítőkésznek lenni, ugyanakkor számon kérni a tagokat olyan készségek, amelyeknek elsajátításához idő kell. Segítsd a csoportvezetőséget a lehető legjobbnak lenni úgy, hogy támogatod őket, segítesz elvégezni a fontos teendőket és akár önkéntesen is részt vehetsz az ő munkájukban. A támogatás nélküli kritizálás kifejezetten destruktív, míg a kritizálás nélküli támogatás hasznos és építő jellegű.

A szabályok következetes betartása rendkívül fontos. Szánj egy kis időt erre a rövid videóra, amely a korrektségről szól. Hihetetlen és egyben vicces, és pontosan a továbbiakban tárgyaltakról szól.

Ez a videó remek példa arra, hogy mennyire fontos a vezérelvek következetes alkalmazása. Bár nem vagyunk csuklyásmajmok, érvelnék amellett, hogy a következetlen szabályokra az ember ugyanilyen módon reagál. Mérges lesz… Nagyon mérges.

Amennyiben a csoportod nem követi a szabályokat, a tanácsom, hogy kezdjétek újra. Magyarázd el tisztán a többieknek, hogy észrevetted, a csoport nem követi a rendszer előírásait és talán emiatt nem éritek el azokat a célokat, amelyeket szeretnétek. Mondd el nekik, hogy a csoport céljainak elérése érdekében megfordítod a hajót, és követni kezded a helyes folyamatokat. A legfontosabb azonban, hogy ezt támogató hozzáállással tedd. Légy elérhető azok számára, akiknek szükségük van segítségre, és akik akarják is, hogy segíts nekik. Vond be akár a nemzeti vezetőséget is, hogy segítsenek véghezvinni a váltást. Még ha alapjában véve egy jó csapat is vagytok, a BNI igazgatója segíthet nagyobb sikereket elérni. Mindent összevetve, következetesen kérd számon a tagjaidat, támogató és segítőkész módon.

Korábban és most is hallok networking szervezetekről, amelyek úgy hirdetik magukat, hogy ők a BNI, szabályok nélkül. IMÁDOM ezeket a szervezeteket. Kezdődjön a hoki-boksz!…

A szabályrendszer – ha egymással törődve és támogatva tartjuk be – a BNI sikerének záloga.

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Rules, Rules, Everywhere a Rule)