Kompetens, realisztikus, nyitott és bátor

Kompetens, realisztikus, nyitott és bátor

20150817160727-sucess-business-woman-in-office

Nemrég abban a szerencsében volt részem, hogy egy élettudomány-technológiai céggel dolgozhattam, akiknek stratégiai iránymutatásra volt szükségük. Tanácsadóként olyan tapasztalat volt ez, amiről csak álmodni lehet.

A vezetői csapattal élmény volt együtt dolgozni. Kompetensek, kellően a földön járnak és őszinték. Nyitottak a külső nézőpontra, még egy olyan csípős fazonra is, mint jómagam. Mi több, hajlandóak kemény döntéseket és merész lépéseket is bevállalni, ha a cég hosszútávú érdeke azt kívánja.

Őszintén szólva, nem fogadnék ellenük. És egyáltalán nem szeretnék a versenytársuk lenni.

Szeretném azt mondani, hogy a tapasztalatom során a legtöbb ügyvezető és főnök hasonlóan pozitív benyomást tett rám és a cégük jövőjét illetően – de hazudnék. Épp az ellenkezője az igaz. Mégpedig azért, mert a legtöbben egyáltalán nem olyanok, mint ezek a srácok.

Teljesen mindegy, hogy vállalatot vezetsz, vállalkozó vagy, esetleg a saját karriered egyengeted, van négy tulajdonság, ami az említett cégnél jelen volt és neked is szükséged lesz a sikerhez. Nem felkapott, menő tulajdonságok, de nagy dolgokat jeleznek előre.

Légy kompetens

A mai, túlontúl körülrajongott személyes márkák és hamis virtuális szereplők korában, az a szó hogy “kompetens” nem kapja meg a neki kijáró tiszteletet. Manapság minden és mindenki “fantasztikus”, “őrülten jó”, de legalábbis “elképesztő” – mindössze azért, hogy elnyerje a figyelmünket.

Ez nem csak szerencsétlen, de félrevezető is. A kompetencia az első dolog, amit egy ügyvezető vagy döntéshozó megnéz egy új ember esetén. A dolgozói világban a “kompetens” az egyik legnagyobb bók, amit valakiről mondhatok. Ráadásul nélkülözhetetlen az üzleti siker szempontjából. A kompetencia mindennél fontosabb.

Légy realisztikus

Több karriert és céget láttam derékba törni a hatalmas vízióknak és mágikus gondolatoknak köszönhetően, mint bármi másnak. Ne értsetek félre, a vízió jó dolog. Ám a realitás talaján kell mozognia. Nem probléma, ha a csillagokat célozzuk meg, csak a talpunkkal ne hagyjuk el a valóság talaját.

Szomorú példa Dan Price, a Gravity Payments hitelkártykás fizetésekkel foglalkozó vállalat ügyvezetőjének esete, aki hirtelen úgy döntött, hogy megemeli mind a 120 dolgozójának a minimum fizetését 70.000 dollárra, három éven belül. Hogy őszinték legyünk, dicséretes teljesítményt nyújtott, ahogy a seattle-i cégét a nulláról 150 millió dolláros éves forgalomig eljuttatta – amikor valamit nagyon elnézett.

Ez a lépés ugyanis roppant mód lecsökkenti a dolgozók eredménykényszerét és a növekedési motivációt, és jó eséllyel csődbe is viszi a céget. Price természetesen bízik abban, hogy utópisztikus álma valóra válik. Azért remélem a télapóban már nem hisz.

Légy nyitott

Vannak cégek, ahol indokolt zárva tartani a szánkat. Az Apple vagy Trader Joe cégeknél, a titoktartás egy versenyelőny. Mindez rendben is van, egészen addig, amíg semmi sem gátolja az információ áramlást a menedzsment tagjai között.

Amikor stratégiáról vagy döntéshozatalról beszélünk, rendelkeznünk kell a megfelelő információval. Okos döntéseket akkor hozhatunk – és erről szól egy cég vezetése – ha a cégvezetők képesek a tükörbe nézni és szembenézni azzal, amit látnak.

Ám sok esetben nem látjuk a fától az erdőt. Máskor a tétlenség hibájába esünk. Ezért fontos, hogy nyitottak legyünk egy független, külső nézőpontra is. Gyakorta ez az egyetlen módja annak, hogy szembesüljünk a valósággal.

Légy bátor

Könnyű a biztonságra törekedni, nem véletlenül választja ezt az emberek többsége egy életen át. Ezzel nincs is semmi baj, ha a várakozásainkat is ehhez igazítjuk. Ha alacsonyra teszed a lécet, nem is fogsz többet elérni.

Ám ha sikeres szeretnél lenni és nagy dolgokat véghezvinni, akkor kemény döntésekre is fel kell készülnöd. Döntésekre, amelyek kockára teszik a sajátod vagy mások sorsát, de a szíved mélyén érzed, hogy meg kell lépned ezeket.

Ez nem csak nehéz, egyenesen ijesztő. Ám bátornak lenni, amikor tele a gatyánk, ez egy vezető igazi fokmérője. Amikor először beszéltem az elején említett élettudomány-technológia cég ügyvezetőjével, a hölgy elmondta, hogy azt akarja a csapatától, hogy bátrak legyenek. Emlékszem, arra gondoltam, ha ő kellően bátor ahhoz, hogy támogassa őket tettekkel, akkor a csapata is kellően bátor lesz.

Pontosan ez történt, amit öröm volt nézni.

Légy kompetens! Légy realisztikus! Légy nyitott! Légy bátor!

Steve Tobak

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://www.entrepreneur.com/article/249614)

Posted in Egyéb