Miért újítom meg a BNI tagságom?

Miért újítom meg a BNI tagságom?

Bitter Tamás, Pécs

 

A BNI tagság olyan, mint a kamatos kamat. Szinte teljesen mindegy, hogy az első évben megtérül-e a befektetésem. Minden egyes hónapban, amikor részt veszek a csoportomban, amikor ajánlásokat adok, amikor a csoport érdekében dolgozok, akkor befizetek egy „számlára”. Ezen a „számlán” hónapról hónapra növekszik egy összeg és minél régebb óta, minél hosszabban fizetek be erre a „számlára” a csoportom annál nagyobb kamatot fizet ezért, ajánlások formájában. A befektetésem garantáltan és bőségesen meg fog térülni, mindez csak idő kérdése. Nem véletlen, hogy minél régebb óta tag valaki, annál sikeresebb, annál több és jobb üzleti ajánlást ad és kap.

A BNI első éves tagsága nem feltétlenül egy hatalmas sikertörténet, bár a többségünknek nincs oka panaszra. A tagság rendszeresen hallja, hogy egy adott méretű csoportban ma Magyarországon mekkora az átlagos árbevétel növekedés, ami a BNI tagságnak köszönhető. Fontos azonban felismernünk, hogy ez nem feltétlenül az első pillanatban, az első évben jelentkezik. Egész egyszerűen vannak dolgok, amelyekhez idő kell – olykor hosszú idő.

Ez különösen igaz egy új csoport esetében, ahol a fókusz sokkal inkább az alakuláson, a csoport növekedésén és a folyamatok elmélyülésén van. Ez pont olyan, mint bármilyen sportnál amit elkezdünk, az alapmozdulatoknak rögzülniük kell. Aztán ahogy egyre többet gyakorolunk, úgy minden automatikussá válik. Hasonló a helyzet egy alakuló BNI csoport életében, időben telik, amíg minden folyamat a helyére kerül. Ráadásul a fókusz jóval kevésbé az üzletek szerzésén van, sokkal inkább a csoport növekedésén, hiszen minél nagyobb egy csoport annál nagyobb piaci lehetőségeket és kapcsolati hálót tud nyújtani a tagságának.

Hiába rakjuk a világ legjobb zenészeit egyszerre egy színpadra, számukra is idő kell, amíg megértik, megérzik egymást. Bármilyen csapatsportról is legyen szó, időt igényel, hogy a játékosok összeszokjanak. Miért lenne ez másként egy BNI csoport esetében?

Azaz rövidtávon a BNI tagság hozamát nehéz értékelni, mert bizalmon, emberi kapcsolatokon alapszik. Ezek olyan huzalok, amelyek folyamatosan erősödnek. Időbe telik, amíg mi magunk megtaláljuk azokat az előnyöket, amelyeket mi nyújtunk a piacnak, és amíg át tudjuk adni a tagtársainknak azokat az információkat, amelyek révén ajánlásokat hozhatnak nekünk. És fordítva. Időbe telik az is, hogy megtanuljuk, miként tudjuk tagtársainkat ajánlani – még a legjobb szándék esetén is. Bizonyos szakmák esetében a bizalom kialakulása különösen sokáig tart. Éppen ezért nem lehetünk türelmetlenek. Időt kell adnunk tagtársainknak és saját magunknak is, hogy megtanuljuk a BNI rendszerét minél jobban használni.

Ugyanakkor ne legyünk szerénytelenek sem. Nem gondolhatjuk komolyan, hogy alig 1 év alatt professzionális szintet értünk el bármiben. Tehát nem várhatunk kiugró eredményeket sem. A BNI tagság ezért az én szememben nem egy sprint, hanem egy maraton, ahol a siker nem az első 100 méteren dől el. Én ezért újítom meg a tagságom.

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://http://successnet.czcommunity.com/to-the-next-level/10-ways-to-build-a-positive-mental-attitude/972/)

Posted in Egyéb