Miért válaszd a BNI-t?

Miért válaszd a BNI-t?

Egy új kutatás szerint a BNI tagság kiemelkedő megtérülést hoz

Rengeteg oka van annak, hogy az emberek miért csatlakoznak és maradnak is a BNI tagjai. A legnyilvánvalóbb ok az, hogy több üzleti lehetőséghez jutnak az ajánlásokon keresztül.

Nemrég a nagy-britanniai Merseyside Régió egy rajta kívüli független szervezettel mindenre kiterjedő kutatást végeztetett arról, hogy mennyit ér egy tag helye a régióban. Ez egy utókövető kutatás volt, amelyet egy 2002-es felmérés előzött meg ugyanebben a régióban. A 2012-es kutatásban a régió tagjainak 83 százaléka vett részt. Merseyside éppen megfelelő régió az értékfelméréshez, mert a mérete körülbelül akkora, mint a szervezet más, ideálisan működő régióinak átlagos mérete, így jól reprezentálja azokat.

A 2012-es kutatásból kiderült, hogy a régió tagjai 100 millió fontot (azaz mintegy 41,4 milliárd forintot) generáltak egymásnak. A körzet egyik jelentős újságja érdeklődést mutatott a felmérés számai iránt és mélyebb vizsgálatot kértek. Miután elolvasták a teljes jelentést, amelyet a független piackutató cég készített (Murray Consultancy), elégedettek voltak a kutatás alaposságával és publikálták az eredményeket.

A kutatás céljai

A független kutatás céljai többek között a következők voltak:

  • Számszerűsíteni a tagok által kapott ajánlások pénzügyi értékét, mind az előző 12 hónapban, mind pedig az tagsági idő egésze alatt.
  • Megbecsülni a kapott ajánlásokat, egyrészről, hogy hány százalék volt belső ajánlás, másrészt, hogy az ajánlások hány százaléka záródott üzletkötéssel.
  • Frissíteni (kibővíteni) az értékeket az indirekt ajánlásokkal, hiszen a kezdetben ajánlott ügyfelek megismétlik/megismételhetik az üzletkötést és tovább ajánlhatnak újabb ügyfelek felé.
  • Ellenőrizni a BNI találkozók látogatottsági arányát és kideríteni, hogy a tagok miért nem járnak el az ilyen összejövetelekre.

A BNI értéke – Elképesztő eredmények

 A 2012-es kutatás eredményei jobbak lettek az vártnál, főként gazdasági tekintetben. Az alábbiakban a kutatási eredményekből szemezgetünk.

  • A BNI ajánlások általi átlagos üzleti növekedés nagysága az előző 12 hónapban 23 700 font (9.8 millió forint) volt.
  • A kutatásban résztvevőket a jövőbeni megrendelésekről is kérdezték, amelyeket BNI ajánlások sokszorozott hatásának eredményeképp kaptak. Átlagosan évi extra 11 300 fontot (mintegy 4,7 millió forintot) számoltak csak a tagságnak köszönhetően.
  • Az utóbbi 12 hónap üzletkötései így a második és harmadik generációs ajánlások éves átlagos értékével együtt összesen átlagosan 35 000 fontot (14,6 millió forintot) értek egy évben.
  • Azok a BNI tagok, akik már 7 éve voltak részei a szervezetnek, 245 000 fontot (101 millió forintot) generáltak a csatlakozásuktól kezdve, ami jól mutatja, hogy miként nő a tagság értéke az idő előrehaladtával.

A régió 500 fős teljes tagsága összesen 16 millió font (nagyjából 6,6 milliárd forint) forgalmat generált egymásnak, ami heti 300 000 font (125 millió forint) feletti összeg – mindez a válságból való kilábalás közben!

Founder_july_UKSurveyIncomeGenerated_LARGE

Kattints a képre a nagyobb verzióért. 

 

Minél régebb óta vagy a BNI-ban, annál jobban megéri

A kutatásból kiderült, hogy néhány évre szükség van ahhoz, hogy a tagok kapcsolatokat építsenek. Ezt mutatja az első két év átlagosan 35 000 font (14,5 millió forint) körüli átlagos bevétele. Azonban, ha a tagság 3-7 év közötti időszakát szemléljük, az előző összegek több mint évi 200 000 fontra (közel 83 millió forintra) növekedtek. Még “drámaibb” eredmény, hogy a Merseyside Régió hat milliomos (fontban) generált ez idő alatt, kizárólag a tagtársak ajánlásainak köszönhetően!

founder_july_time

 Kattints a képre a nagyobb verzióért. 

 

Menj tréningekre – Hidd el, segít!

Mindig is tudtuk, hogy a tréningek segítenek a tagoknak az üzletszerzésben, mégis jó volt hallanunk, hogy a tagok, akik részt vettek a tréningeken, 58 százalékkal növelték az üzleti sikerüket – azokhoz viszonyítva, akik nem vettek részt a tréningeken, vagy nem voltak túl aktívak, és csak egy képzésen jártak. Ez azt jelenti, hogy a képzési háttér, amelyet tagjainknak biztosítunk hasznos, alapvetően befolyásolja a befektetett idő és pénz megtérülését.

A tagság hozama azon vállalkozóknak, akik hosszabb távon a BNI tagjai maradnak, többszöröse a tagságba fektetett költségnek. A fenti diagramon látható, hogy egyértelmű (és egyenes) összefüggés van a BNI-ra szentelt idő mennyisége, valamint az átlagos és az átlag feletti megtérülés között, amelyet akkor érnek el a tagok, ha tovább maradnak tagjai a BNI-nak.

A felmérésből világosan látszik, milyen hihetetlen megtérülést hoz a hosszabb távú tagsági idő.

De ne felejtsd el, vannak más előnyei is a BNI tagságnak. Szerinted mik ezek?

Misner

Dr. Ivan Misner

terry hamill

Terry Hamill

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Why BNI?)