Ne add fel 5 perccel azelőtt, hogy a csoda megtörténne!

Ne add fel 5 perccel azelőtt, hogy a csoda megtörténne!

Al Knobloch, Los Angeles

 

Minden kísérlethez tartozik egy cél, egy vonal, amit át akarunk lépni.

Amikor először csatlakoztam a BNI-hoz, ez a cél nem volt más, mint több üzleti ajánlást kapni és ezáltal nagyobb forgalmat elérni, mint a tagság díja. Befektetési tanácsadóként pontosan tisztában voltam azzal, hogy a minőségi ajánlások időtávja az én szakmámban hosszabb, több időt vesz igénybe, mint az asztalnál ülő társaimé. Először 2007-ben csatlakoztam egy csoporthoz, majd 2009 novemberében egy másik BNI csoportban folytattam tagságomat.

Amikor közeledett a tagságom második évének vége és egészen odáig  nem kaptam ajánlást a csoportomtól, a barátaim és kollégáim egyre többször kérdezték tőlem: „mi hasznod van neked ebből az egészből?” Már azon elmélkedtem, hogy kiszállok és feladom, aztán eszembe jutott egy néhány évvel korábbi állítás, amit hallottam:

Ne add fel 5 perccel azelőtt, hogy a csoda megtörténne!

Minden, amiben hiszünk, annak ki kell állnia a részletes vizsgálat próbáját, úgyhogy igen alaposan megnéztem, miért veszek továbbra is részt. A válasz nagyon egyszerű volt: hittem abban, hogy végül hozni fogja azt az eredményt, amit várok tőle. Mellesleg a BNI egy olyan előnyt is kínál, amit nehéz forintosítani. Olyan üzleti képzést nyújt, amit nem tanítanak iskolákban, és ami még jobb, egyben gyakorlati labor is. Én hittem a rendszerben, ha a megfelelő dolgokra fókuszálok, az eredmények jönni fognak. Azt mondják a BNI nem a „vadászatról” hanem a „gazdálkodásról” szól, azaz ápolni kell a kapcsolatainkat ahhoz, hogy bármilyen hasznos gyümölcsöt hozzanak, pont úgy, ahogy egy gazdálkodónak is ápolnia kell a termését, gyümölcsösét.

Mi lett az eredmény? 2 év és 3 hónap után kaptam az első ajánlásomat egy olyan kapcsolatból, amit még az első csoportban építettem ki. Az ajánlás nagysága négyszer nagyobb volt, mint amit elvártam volna és ezen egyetlen üzlet bevétele meghaladta az összes éves BNI kötelezettségem díjait és a megújítás díját is egyben. Egyetlen ajánlás fedezte a BNI tagságomat!

Ne add fel 5 perccel azelőtt, hogy a csoda megtörténne!

Al Knobloch, Los Angeles

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://successnet.czcommunity.com/my-bni-story/don%E2%80%99t-give-up-5-minutes-before-the-miracle-happens/6400/)

Posted in Egyéb