Tegyél olyan fogadalmat 2016-ra, amelyet be is tudsz tartani

 

Tegyél olyan fogadalmat 2016-ra, amelyet be is tudsz tartani

Az új év mindig a fogadalmak ideje, amikor ígéreteket teszünk, hogy idén pozitív változásokat érünk el az életünkben. Valljuk be, ezeket általában nem sikerül betartani. És mindannyian bűnösnek érezzük magunkat, hogy újévi fogadalmunkat január végére már el is felejtettük.

2016-ban olyan fogadalmakat kellene tenned, amelyek nemcsak megvalósíthatók, hanem a vállalkozásod sikerét is növelik. Adok három ötletet, hogyan tartsd be fogadalmaidat (ha az üzleti siker nem elég motiváció, akkor a következők biztosan azok lesznek).

Negyedévente legalább egyszer látogass el egy networking eseményre, ahol még nem ismersz mindenkit!

És ha már elmentél, ismerd is meg azokat az embereket, akikkel eddig még nem voltál kapcsolatban. Mi más bővíthetné jobban a kapcsolati hálódat 2016-ban? Menj oda és csináld!

Motivációra van szükséged? A negyedév kezdetén posztold ki a közösségi média oldala(i)don, hogy olyan eseményeket keresel, amelyekre elmehetnél. Amikor az ismerőseid programokat ajánlanak neked a köreikből, készíts tervet, hogy melyeken szeretnél részt venni. Kérd meg az eseményt ajánló személyt, hogy kérje számon rajtad a jelenléted. Ha van egy ilyen számon kérő erő személy, nagyobb valószínűséggel mész el az eseményre – hiszen megígérted.

Készíts tervet – és valósítsd is meg!

Ez vonatkozzon a pénzügyi helyzetedre, egy előléptetési tervre és egy végcélra, hogy hol szeretnéd látni magad és a vállalkozásod 2016 végére. Év elején az első néhány hétben a terv elkészítésén érdemes dolgoznod. Mindenek előtt arra fókuszálj, hogy a terved olyan legyen, amelyet tényleg igyekszel majd megvalósítani, de emellett kivitelezhető is.

Motivációra van szükséged? Rendelj mérhető és elérhető célokat különböző határidőkhöz az egész év folyamán, és ha ezeket időben, vagy netalán előbb sikerül elérned, mint a határidő, akkor jutalmazd meg magad. Menj el moziba vagy a kedvenc éttermedbe, ruccanj ki valahova a családdal vagy a barátaiddal – lehet ez bármilyen jutalom, ami motivál arra, hogy tovább dolgozz és egy újabb célt elérj.

Mindent a megfelelő helyen!

Ahogy azt már rengetegszer említettem, a munkát tartsd a munkahelyen, a magánéletedet pedig otthon. Sokan érzünk bűntudatot, ha a munkát haza kell vinnünk, vagy a hétvégi tervekről álmodozunk az irodában. Különítsd el ezeket a dolgokat, és fókuszálj a megfelelő dolgokra idén – meg fogsz lepődni az eredményétől.

Motivációra van szükséged? A szeretteiddel együtt töltött minőségi idő és az egyre termelékenyebb munkád több mint elég lesz a motiváltság fenntartásához.

Te mit fogadsz meg a 2016-os évre?

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Make a Resolution You Can Keep for 2016)