Tudod számszerűsíteni a kapcsolati hálód fejlődését?

Tudod számszerűsíteni a kapcsolati hálód fejlődését?

Hogyan követed nyomon céged sikerességét? Valószínűleg sehogy, ami rendben is lehetne, csak éppen lehetetlenné teszi, hogy ne csak várd az eredményeket, hanem mérhetővé tedd és számszerűsítsd a növekedést és a sikert. Meglepődnél hány üzletemberrel beszélgettem különböző iparágakból, akik mind növekedni szerettek volna vállalkozásukkal, de amikor megkérdeztem, mennyivel szeretnék növelni azt, egyszerűen csak bámultak rám. Még rosszabbak azok a tekintetek, amiket akkor kapok, amikor rákérdezek, hogy milyen konkrét lépéseket tettek cégük fejlesztéséért.

Nem remélhetsz változást és növekedést, anélkül, hogy ne tennél kapcsolataid és vállalkozásod erősítéséért. Ezek nélkül egyszerűen nem megy!

A legtöbb ember fel tud sorolni olyan sajátos dolgokat, amikkel fejleszti magát a hobbijában, de nagyon ritka, hogy ezt a szenvedélyt át tudják ültetni a saját vállalkozásukba is. Alább található egy lista olyan számszerűsíthető dolgokról, amelyekkel erősíteni tudod kapcsolati hálódat, fejleszteni kapcsolataidat fontos partnerekkel és végső soron előmozdítani céged fejlődését.

Hányat tudsz kipipálni a listáról?

  • Küldj egy köszönőlapot valakinek – de kézzel írottat!
  • Hívj fel valakit, csak hogy jelentkezz nála
  • Szervezz személyes találkozót
  • Ajánlj valakit anélkül, hogy meg kellett volna kérnie rá
  • Említsd meg őket a vállalatod rendszeres hírlevelében (ha van)
  • Küldj egy cikket közös érdeklődésetekről valakinek
  • Szervezz csoportos foglalkozást, hogy jobban összehozd a kapcsolati hálódat
  • Menj el egy networking eseményre (és vigyél magaddal valakit!)
  • Partnereid katalógusát vagy szórólapját terjeszd a te cégednél is

Arra kellene törekedned, hogy hetente legalább egyet-kettőt teljesíts ezekből, hogy folyamatosan tudd fejleszteni kapcsolataidat. Természetesen még rengeteg dolgot tehetsz a fejlődésért, amelyek nincsenek a listán.

Te mit tennél még hozzá?

Misner

Dr. Ivan Misner

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: Can You Quantify How You Strengthen Your Network?)