Válj networking vadállattá azzal, hogy követed következő 5 lépéses tervet

Válj networking vadállattá azzal, hogy követed következő 5 lépéses tervet

Jonathan Long

 

A networking gondolatától a konferenciákon és az ipari eseményeken néhány vállalkozónak hányingere van. Ha eluralkodik rajtad ez az érzés az eredmény katasztrofális lesz. A networking egy lényeges része a sikeres vállalkozó létnek, szóval az érdeked, hogy jó legyél benne – nagyon, nagyon jó.

Itt egy egyszerű terv, hogy kapcsolatokat hozz létre és, új lehetőségeket oldj fel, azzal hogy networiking vadállattá változol.

1. Határozd meg a céljaid mielőtt megérkezel az eseményre.

Meg kell határoznod az összes célod még az esemény előtt.

  • Mit keresel az eseményen?
  • Azért vagy ott, hogy kutatásra vezess? (are you there to prospect for leads?)
  • Milyen résztvevőket akarsz megcélozni?
  • Milyen előadókat akarsz megcélozni?

Érd el, hogy a célpontokról tud előre, hogy részt vesznek.  Cserélj elérhetőségeket és maradj kapcsolatban  – tervezd meg a találkozást estére és készül fel(belly up) a bárra. Néhány a legértékesebb kapcsolataid közül a hotel bárjában fog születni.

2. Hagyd otthon az értékesítési beszéded.

Emlékezz nem eladni fogsz ott. Kerüld el, hogy arról beszélj miért a te terméked vagy szolgáltatásod a legjobb. Helyette kérdezz meg mindenkit, akivel beszélsz, hogy van-e valami amiben tudsz nekik segíteni az üzletükkel kapcsolatban. Ez az önzetlen hozzáállás jó benyomást tesz, és garantált lesz, hogy válaszolni fognak a telefonhívásaidra vagy az e-mailjeidre, a konferencia után.

Ez a stratégia segít megalapozni a dolgokat a jövőbeli megbeszéléseket. Ne feledd, hogy utó kövess mindenkit – kezdeményezz beszélgetést 72 órán belül az esemény után. Ez segít abban hogy a találkozás frissen éljen a partner fejében.

3. Ne legyél olyan mint egy robot. Hagyd a személyiséged csillogni.

Kialakítani fél tucat jelentőségteljes kapcsolatot jobb mint összegyűjteni 50 névjegykártyát emberektől akikkel valószínűleg soha többen nem beszélsz. Kiköpött ugyan olyan skripttel lehet, hogy kapsz névjegykártyákat, de valószínűleg csak azért hogy menj el.

Szakíts időt részt venni a beszélgetésekben, azzal a céllal, hogy jó benyomást kelts – az utókövetés az networking esemény után fontos. Ezek a beszélgetések vezetnek az üzleti ajánlatokhoz és lehetőségekhez.

4. Legyél hallható és látható.

Senki nem fog emlékezni a találkozásra veled, hacsak nem vagy emlékezetes. Ha egy konferencián vagy törekedj arra, hogy legalább egy kérdést fel tudj tenni a Q&A szekció alatt, minden előadáson amin rész vesze.

Ne csak úgy tegyél fel kérdéseket – legyél benne biztos, hogy a kérdésed interaktív és intelligens. Ez egy jó út ahhoz, hogy mindenki radarjára rákerülj a szobában. Az emberek keresik majd a kapcsolatot veled és beszélgetést kezdeményeznek. Ha emlékezetes van, akkor mágnessé válsz, vonzani fogod a kapcsolatokat minden irányból.

5. Dolgozz a tömegen egy partnerrel, hogy kiegyensúlyozd a hiányosságaid.

Mindig egyszerűbb tömeggel dolgoznod amikor van egy szárnysegéded – ez extra magabiztosságot és ha stratégailag kiválasztod a networking partnered biztos lehetsz benne hogy felszerelkezel valakivel aki pótolja a hiányosságaid.

Például ha félénk vagy, szerelkezz fel egy partnerrel, aki nagyon közvetlen. Hagyd hogy ő kezdeményezzen beszélgetéseket és mutasson be téged, ezt te haza viszed és úgy kapcsolatot hozol létre.

Azért veszel részt egy networking eseményen vagy konferencián hogy kapcsolatokat építs, ugye? Akkor használd ezt az egyszerű tervet, hogy biztos légy benne , hogy a maximumot hozd ki minden eseményből amin rész veszel.

 

Ha felismerted az üzleti networking jelentőségét és szeretnél részt venni egy BNI találkozón, akkor az alábbi gombra kattintva igényelhetsz meghívót!

Meghívó igénylés

A BNI Magyarországról az alábbi weboldalon tudhatsz meg többet: www.bni-hungary.com

(Forrás: http://www.entrepreneur.com/article/247941)

Posted in Egyéb